Design- och produktionsbyrå

Lapptäcket

 

 

Lapptäcket
ISBN 978-91-98171815

226 sidor, format: 148 x 210 mm, Mjukband, limbunden. 
FÖRFATTARE: Niklas Wrångberg
FORMGIVNING: Niklas Wrångberg.
PRIS: 150 kronor + frakt


 


OM BOKEN:

 

Jag visste att Niklas Wrångberg hade den här boken i sig.
Det gällde ju bara att få grabbhalvan att fatta det.
”Okej då, jag försöker väl”, sade han när jag tjatat hål i huvudet på honom.
Han gräver alltid där han står, vare sig det gäller den lokala rock´n´rollen som i ”Håll käft!”, de samtidsarkeologiska utflykterna ”Nostalgisk återblick från Tjust” eller ”K-spaning i Tjust” eller utgivning av andra lokalpatriotiska hembygdsälskares böcker. Nu grävde han ännu närmare.
I sig själv.
Niklas Wrångberg berättar om sitt liv i ”Lapptäcket”. Vi gör honom sällskap på en resa med drömmar om seriehjältar och Duran Duran. Låter honom ta oss tillbaka till när han var sex år och hans mamma dog. Åka med på pappas fylle irrfärder. Glida med på trippen in i vuxenvärlden. Läsa om hur han kryssade sig fram till att bli en grabb i en vuxen mans kropp.
Höra hur han ständigt åker tur och retur på populärkulturtåget.
Det är en resa genom ett liv som är skratt, tårar, besvikelse, lycka, sorg, tvivel, ångest och en kreativitet som fanimej är genial.
Det är en resa som börjar i byn Stångeland utanför Gamleby.
Följ med, vet jag!

 

PRESSKLIPP OM BOKEN:

Västerviks-Tidningen

 

RÖSTER OM BOKEN:

"Det gäller att skriva nåt som folk vill läsa". Nåt i den stilen sa författaren om sin bok strax innan han signerade den åt mig. Nu några timmar senare kan jag bara hålla med efter att ha sträckläst den. För att förstärka citatet ovan vill jag bara säga att jag inte läst en hel bok (bortsett från godnattsagor) på flera år. Plötsligt läste jag 226 sidor på en kväll.

/Stellan

 

TACK för en fantastisk bok. Jag är så stolt över att ha varit den som ledsagade dig på vägen in i "läsandet". Både glädjetårar och tårar av sorg rinner utför mina kinder.

/ Mailen

 

Jag tackar för boken som damp ner i lådan! Jag har redan satt tänderna i boken... Och käkat upp den!!! Skrattat, gråtit och kom på mig själv sittandes med ett fånigt leende av egna kombo minnen. Sett mängder med minnen i huvudet! Tack för upplevelsen Nicke!

/ Helena

 

Sträckläste den direkt. Fullständigt lysande. Vilka minnen! Jag grät och asgarvade i omgångar. Jag håller med att "våra tonår är oslagbara". De räcker långt (åtminstånde till Texas ). Stort tack.

/ Tobias

 

Niklas goes all in; den är rolig, spännande, sorglig, ärlig, omskakande och spännande. Du får kliva in i grabbhalvans skalle och...ja, spänn fast dig: hans fantasi vet inga gränser och de halsbrytande ordvändningarna är lika klockrena som underhållande. "Lapptäcket" är ett stycke samtidshistoria ur en populärkulturnörds perspektiv.

/ Stefan

Tusen tusen tack! Wow, alla borde känna någon som skriver en bok om deras barndomsby. Så jäkla kul och så jäkla sorgligt. Du skriver verkligen bra.
Tack än en gång, och tack för att du delar med dig till oss andra av din historia! 
/ Anette

Jag bläddrade i den idag. Årets julklapp! Verkligen!
/ Joanna

Bästa Nicke! Jag läser boken!  Oavsett vilken småhåla man kommer från tror jag att man känner igen sig, jag gör, fast namnen på alla unikum blir andra.
/ Maria

34 sidor in i boken, tårar, skrattanfall och minnen som bubblar upp hela tiden allaredan, Gurksnutten och vargvisseltutan var ett kärt minne som fallit bort, nu plöjer jag den, för första gången, vi får se hur många den håller för innan den faller i småbitar sönderläst och sönderskakad av skratt. 
/ Staffan

Tack Niklas för en jättebra bok.Du är så duktig,det väckte gamla minnen,med många tårar,men också mycket skratt.
/ Mari-Anne

Tog med din bok och kröp ner i ett varmt bad. Nu är vattnet kallt och jag har halva boken kvar. Har skrattat mycket och igenkännande och gråtit över kapitlet om din mamma. 
/ Lena

Nu har jag läst ut Din bok. Kunde inte sluta läsa! Mycket rolig, sorglig, glad, informativ, vemodig och kul. Du har ett eget härligt och mustigt språk, som jag gillar. Tack för fin och finurlig underhållning.
/ Leif

Hej Niklas och tusen tack för boken, Blev verkligen glad över den! Sträckläste den på stört. Modigt av dig att skildra allt det som hänt dig i ditt liv, tror att det kan vara till god hjälp för många andra men framförallt hoppas jag att berättandet av din livshistoria är till hjälp för dig själv. Du skall vara förbaskat stolt över dig själv som kan berätta detta så öppenhjärtigt, med sådan humor, med sådan värme och så stort allvar på en och samma gång.
/ Paul

Tack för en underbar läsning Niklas. Skrattet bubblade mest hela tiden och glädjetårarna rann i strida strömmar när jag satte tänderna i Lapptäcket. Det var helt underbar läsning. Lika underhållande som gripande var det att läsa om din tidigare uppväxt. Här rann andra tårar. Detta gör Lapptäcket till ett tidsdokument, ja, lite av en historiebok ur ett microperspektiv.
/ Rikard